Stiri

Volkswagen ID.3 conduce topul vanzarilor europene de electrice in octombrie

De 27 noiembrie 2020No Comments

Desi la nivel absolut, luna octombrie a fost mai slaba cu 7% din punct de vedere al vanzarilor de masini noi la nivel european, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, procentajul vehiculelor electrificate a ajuns la aproape o treime (26,8%).

Conform datelor publicate de Jato Dynamics, 32% dintre modelele electrificate vandute in octombrie au reprezentate de propulsia mild hybrid, fix dublu cat in luna corespondenta de anul trecut. De asemenea, procentajele hibridelor plug in si a electricelor au crescut, ajungand la 24%, respectiv 25%. 

In acest context, Volkswagen ID.3 a fost cel mai bine vandut model electric din octombrie, cu 10.475 exemplare, devansand Tesla Model 3, care a avut si ceva probleme cu livrarile. De asemenea, luna trecuta a fost a doua consecutiva, cand vanzarile de vehicule electrificate au depasit pe cele diesel. Pe locurile doi si trei la electrice au fost Renault Zoe (9.778 unitati) si Hyundai Kona Electric (5.261 unitati). In ceea ce priveste hibrizii, Toyota ocupa primel doua locuri cu Yaris si Corolla (13.338, respectiv 9.728 uniati), urmate de Mercedes-Benz A250e.

Share