HighlightStiri

Volkswagen Nivus – primele fotografii oficiale

De 16 aprilie 2020No Comments

Producatorul din Wolsfburg a oferit noi informatii despre viitorul SUV compact, dezvoltat pentru continentul sud-american, unde ar trebui sa apara in urmatoarele luni. In continuare se asteapta si o confirmare pentru lansarea lui Nivus pe pietele din Europa. Chiar daca fotografiile prezinta pentru prima data masina reala, tot nu s-a renuntat la “deghizarea” totala a acesteia.

Nivus este dezvoltat pe platforma MQB-A0, ceea ce inseamna ca va avea dimensiuni apropiate de ale modelului T-Cross. Pozele scot la iveala un posterior specific unui SUV coupe, versiune care ar face sens in actuala gama europeana VW. In plus, nemtii ar explora o nisa in care nu prea ar avea concurenta directa. 

Din punct de vedere vizual, VW Nivus preia linia ultimelor modele ale marcii si nu are trasaturi specifice evidente continentului sud-american, asa cum au modele vandute exclusiv acolo. Calandrul negru, alaturi de jantele de 17 inci tot negre si de eleronul generos integrat in luneta anunta un caracter dinamic al viitorului SUV. Desi, daca judecam dupa singura motorizare care va fi disponibila in America de Sud, 1.0 TFSI de 128 CP, nu suna tocmai spectaculos ca si performante. La interior este anuntat debutul noului sistem de infotainment VW Play, dezvoltat de Volkswagen in Brazilia, in vreme ce portbagajul va avea un volum in jurul a 410 – 420 litri.

 

Share

Leave a Reply

5 + one =