Stiri

Volkswagen Passat face 40 de ani

De 26 iulie 2013No Comments

Volkswagen celebreaza 40 de ani de la aparitia modelului Passat. Marca germana face acest lucru uitandu-se inapoi in istoria iconicului model. Introdus in mai 1973, Passat a fost creatia lui Giorgio Giugiaro si a fost gandit ca o oferta pentru familiile din clasa mijlocie.

Succesul a fost asigurat instant iar pana la iesirea din productie, in 1980, VW a vandut 2,5 milioane unitati. Dupa primul Passat a urmat o noua generatie care s-a remarcat printr-un salt tehnologic notabil pentru acele vremuri. In acest moment, VW introducea motorul cu 5 cilindri, un turbodiesel si tractiunea integrala.

A doua generatie a avut succes la nivel international si era produsa in tari precum Belgia, Spania, Brazilia, Mexic, Africa de Sud si Japonia. Fiecare noua generatie a adus imbunatatiri care au facut dieferenta fata de concurenta, in mod special a 5-a generatie. Urmatoarele doua Passat-uri au continuat povestea de succes care a ajuns astazi la 20 de milioane de exemplare vandute. 

Share

Leave a Reply

eighteen + 8 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373