Stiri

Volkswagen Taigun ar putea fi lansat in 2016

De 24 iulie 2013No Comments

Volkswagen a dat unda verde pentru productia de serie a celui mai mic crossover din gama, Taigun. Prezentat sub forma de concept anul trecut la salonul auto de la Sao Paulo, crossover-ul de 2,47 m lungine foloseste platforma tehnica de la Up!

Avand in vedere dimensiunile exterioare si gama de motoare cu trei cilindri, nu vom vedea acest model pe piata din SUA, insa in Europa este posibil ca acesta sa se lanseze oficial in 2016.

Platforma tehnica nu permite montarea unei transmisii integrale, asadar Taigun nu va putea concura direct cu modele ca Ford EcoSport care au in oferta si versiunui 4×4. In schimb, acesta se va adresa segmentului din care fac parte Fiat Panda Trekking si chiar Volksvagen CrossUp, acesta din urma urmand sa fie lansat spre sfarsitul acestui an.

Constructorul german a publicat recent un nou set de fotografii ale noului model ce va fi produs in Brazilia in variantele cu volan pe partea stanga si in India pentru cele cu volan pe dreapta.

Gama de motoare va avea variante doar cu trei cilindri, atat diesel cat si pe benzina, iar transmisia va fi asigurata standard de o cutie de viteze manuala care, optional, va putea fi inlocuita cu una automata cu dublu ambreiaj. http://www.youtube.com/watch?v=_lgKn4jtBx4

 

Share

Leave a Reply

one + 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373