HighlightStiri

Volvo Cars va implementa tehnologia blockchain pentru trasabilitatea materiei prime

De 7 noiembrie 2019noiembrie 13th, 2019No Comments

La o luna de la lansarea lui XC40 Recharge, primul model full electric al companiei, Volvo Cars devine primul producator de automobile care implementeaza trasabilitatea globala a cobaltului folosit la bateriile folosite pe masinile sale. De altfel, cunoasterea istoricului de provenienta a materiei prime folosite in productia bateriilor lithium-ion, precum cobaltul, reprezinta una dintre cele mai importante provocari intalnite de constructorii de automobile.

Volvo Cars doreste in acest fel sa se asigure ca viitorii clienti vor sti ca materialele pentru fabricarea bateriei provin din surse sustenabile. In acest sens, producatorul suedez a ajuns la o intelegere cu cei doi furnizori principali de baterii, CATL din China si LG Chem din Coreea de Sud, precum si cu firme lider de piata in domeniul tehnologiei blockchain pentru a implementa trasabilitatea cobaltului inca din acest an.

XC40 Recharge va fi urmat de lansarea unei intregi familii de modele electrice, sub indicativul Recharge. Pana in 2025 Volvo Cars si-a propus ca jumatate din vanzarile sale globale sa fie reprezentate de modele electrice, iar cealalta jumatate de hibride. Luna trecuta, suedezii au lansat un plan climatic ambitios, care include o reducere radicala a emisiilor de carbon cu 40 de procente pana in 2025. Intelegerea incheiata intre Volvo Cars, CATL si LG Chem prevede furnizarea de baterii pentru urmatorii zece ani pentru toate modelele electrice Volvo si Polestar.

Share

Leave a Reply

fourteen + three =