Stiri

Volvo dezvaluie primele imagini cu plansa de bord a viitorului EX90

De 2 noiembrie 2022No Comments

In ajunul lansarii noului SUV electric EX90, ce va avea loc pe data de 9 noiembrie, Volvo a dezvaluit cateva imagini si detalii tehnice ce detaliaza nu doar latura estetica, ci si amplele functionalitati cu care fratele de platforma al lui Polestar 3 isi va intampina utilizatorii.

In buna traditie a celor de la Volvo, interiorul noului SUV electric va adopta un stil minimalist si tehnologizat, EX90 urmand a folosi un layout cu doua ecrane de mari dimensiuni, ce vor oferi toate informatiile de care soferul si/sau pasagerii vor avea nevoie in timpul itinerariilor cu zero emisii.

Volvo spune ca s-a concentrat pe o abordare contextuala si minimalista, cu scopul de a distrage cat mai putin atentia soferului in timpul condusului. astfel, in functie de situatie, ecosistemul connected de la bordul noului EX90 va afisa doar informatiile relevante, cum ar fi spre exemplu cele legate de functionarea sistemelor de conducere autonoma sau semi-autonoma.

De altfel, Volvo spune ca noul EX90 va fi livrat inca de la inceput cu tot hardware-ul necesar pentru rularea complet autonoma, care va permite masinii sa se conduca complet singura in zone pre-cartografiate in viitorul apropiat.

Prin intermediul panoului de bord digital, soferul va cunoaste in permanenta informatiile legate de conditiile de trafic pe care masina le capteaza in timpul rularii. in plus, noul sistem de operare cu meniuri contextuale va permite o tranzitie extrem de lina si usoara intre modurile de conducere asistata si cele in care soferul are deplin control asupra organelor de comanda ale masinii.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373