Stiri

Volvo extinde productia pentru XC40 datorita cererii foarte mari

De 4 iunie 2018No Comments

Volvo, producatorul de automobile premium, a primit aproape 80.000 de cereri pentru noul SUV compact XC40 si isi extinde productia in Europa pentru a face fata cererii.

Productia lui XC40 va fi extinsa in fabrica Volvo din Gent, Belgia, ceea ce dovedeste popularitatea acestui model care a castigat premiul pentru Masina Anului 2018 in Europa. In plus, producatorul a anuntat ca va valorifica popularitatea modelelor compacte prin introducerea platformei CMA la baza noilor modele, incluzand aici si viitorul Volvo V40.

”Succesul lui XC40 ne-a intrecut chiar si cele mai inalte asteptari”, a spus Håkan Samuelsson, presedintele si CEO-ul Volvo. ”Segmentul SUV-urilor compacte inregistreza in prezent cea mai mare crestere din industria auto si vrem sa profitam de acest lucru prin lansarea unor noi modele pe platforma CMA.”

Noile modele care vor avea la baza platforma CMA vor include vehicule complet electrice si vor fi vandute global in toate regiunile importante. Mai multe detalii vor fi dezvaluite la momentul potrivit.

XC40 a fost lansat la sfarsitul lui 2017 la nivel global si a fost primul model Volvo care a castigat premiul de Masina Anului in Europa anul acesta.

In martie, Volvo Cars a anuntat ca va produce modele pentru noul brand Lynk & Co la fabrica din Gent. La fel ca si XC40, primul model Lynk & Co are la baza platforma CMA.

Share

Leave a Reply

fifteen + 8 =