Stiri

Volvo incepe productia SUV-ului compact XC40 la uzina din Belgia

De 23 noiembrie 2017No Comments

Pre-production of the new Volvo XC40 in the manufacturing plant in Ghent

Noul XC40 este primul SUV compact premium al Volvo Cars, ce va fi construit in fabrica din Gent, Belgia. Estimarile arata ca primii clienti isi vor primi propriul lor XC40 la inceputul anului urmator.

Odata cu XC40, Volvo Cars intra in segmentul cu cea mai rapida crestere din industria auto si modelul deschide calea pentru continuarea cresterii de vanzari si venituri pentru companie. Alaturi de modelele mai mari XC60 si XC90, XC40 completeaza gama de SUV-uri a companiei Volvo.

Noul XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulara CMA, care va sta la baza tuturor modelelor viitoare ale seriei 40. Platforma CMA, co-dezvoltata cu Geely, aduce pentru Volvo Cars sinergia si economiile de scara necesare pentru segmentul de masini compacte premium.

Pregatirile pentru inceperea productiei modelului XC40 din Gent au debutat in urma cu mult timp. Investitiile considerabile din ultimii ani au transformat fabrica din Gent intr-un hub de export global pentru masinile construite pe CMA, adaugandu-se si 8.000 mp pentru linia de productie pentru caroserii.

Au fost instalati 363 de roboti noi, inclusiv unul supra-numit ”Bestia” de angajatii din Gent. Acest robot mare, unic pentru sistemul de fabricatie Volvo Cars, e folosit pentru ridicarea caroseriei inferioare a masinii pe o banda transportoare aproape de tavanul fabricii.

Gent este una dintre cele doua fabrici ale Volvo Cars din Europa si produce modele Volvo incepand din anul 1965. Pana de curand, aici a fost produsa prima generatie a SUV-ului best seller XC60, iar fabrica din Gent produce in continuare modelele V40 si V40 Cross Country, dar si modelele S60 si V60.

Share

Leave a Reply

3 × five =