Stiri

Volvo isi extinde capacitatea de productie

De 9 iulie 2018No Comments

Volvo a inaugurat in 20 iunie prima sa fabrica din SUA, in Charleston, Carolina de Sud, pozitionand compania ca adevarat producator auto global, cu unitati de productie in toate cele trei mari regiuni de vanzare.

Deschiderea unei fabrici de ultima generatie in Carolina de Sud este parte din strategia globala de productie Volvo Cars: ”Construieste acolo unde vinzi”. Prima fabrica din SUA completeaza cele doua unitati de productie si fabrica de motoare din Europa, cele trei fabrici si unitatea de productie de motoare din China, dar si ansamblul de fabrici din India si Malaysia.

Fabrica din Charleston va incepe productia pentru noul sedan sport premium Volvo S60 in toamna lui 2018 si va avea la baza platforma de produs scalabila SPA. Incepand din 2021, fabrica va construi si urmatoarea generatie a SUV-ului premium Volvo XC90. Masinile fabricate in Charleston vor fi destinate atat pietei americane, cat si exporturilor internationale.

Odata cu fabrica din Charleston, SUA devine tara in care stabilim al treilea sediu central Volvo Cars”, a spus Håkan Samuelsson, presedinte si director executiv Volvo Cars. ”Segmentul sedan si platforma SPA cu abilitatea dovedita de a creste profitabilitatea ofera oportunitati semnificative de crestere pentru Volvo Cars in SUA si la nivel mondial”.

Volvo Cars investeste in jur de 1,1 miliarde $ in operatiunile de productie din SUA si va crea in jur de 4.000 de noi locuri de munca in unitatea din Charleston de-a lungul anilor urmatori. Aproximativ 1.500 persoane vor fi angajate pana la sfarsitul acestui an.

Share

Leave a Reply

8 + 19 =