HighlightStiri

Volvo lanseaza noul S60 odata cu deschiderea primei fabrici din SUA

De 21 iunie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Noul Volvo S60, sedan sport premium, a fost prezentat in premiera mondiala odata cu deschiderea primei fabrici Volvo din SUA, in Charleston, Carolina de Sud. Lansarea masinii impreuna cu deschiderea fabricii consolideaza angajamentul fata de SUA, o piata importanta pentru companie si pentru noul sau sedan sport premium. Noul S60 este prima masina Volvo realizata in SUA.

Noul S60 este una dintre cele mai incantatoare masini Volvo realizate vreodata”, a spus Håkan Samuelsson, presedinte si director executiv al Volvo Cars. ”Este o masina dedicata soferilor, un model care ofera o pozitie puternica in piata sedan-urilor din SUA si China, creand mai multe oportunitati de crestere pentru Volvo Cars, adauga CEO-ul marcii scandinave.

Noul S60 este prima masina Volvo vanduta fara motorizare diesel, semnaland angajamentul companiei pentru electrificare si un viitor dincolo de motoarele traditionale cu combustie. In 2017, Volvo Cars a fost primul producator auto care a anuntat strategia sa privind electrificarea tuturor modelelor pana in 2019.

Doua motoare pe benzina turbo-charged si supercharged hibride plug-in vor fi disponibile pentru noul S60: hibridul plug-in T6 Twin Engine AWD care genereaza combinat 340 CP, si hibridul plug-in premiat T8 Twin engine care genereaza 400 CP. Motoarele pe benzina T5 si T6 vor fi disponibile la lansare.

Pentru prima oara in segmentul sau, clientii pot accesa S60 prin serviciul de abonare premium Care by Volvo, care ofera accesul la masina fara avans, pe baza unui abonament fix platit lunar in locul achizitiei masinii. Prin Care by Volvo, sa ai o masina e la fel de simplu si transparent ca detinerea unui telefon mobil.

Noul S60

Noul S60 este construit pe platforma scalabila de produs SPA, include tehnologii de siguranta si sistem de infotainment, dotari intalnite la modelul estate premium V60 lansat anul acesta, dar si la modelele seriei 90 si modelul premiat XC60, toate acestea reusind sa atinga performante de top in materie de siguranta. Astfel, noul S60 este una dintre cele mai sigure masini de pe sosea.

Sistemul City Safety cu asistenta la franare ajuta soferul sa evite potentiale coliziuni si este singurul sistem de pe piata care identifica pietoni, biciclisti si animale mari. Pentru prima oara in segmentul sedan, City Safety foloseste franarea automata pentru a evita coliziunea cu masinile ce vin din sens opus.

Sistemul optional Pilot Assist – care ofera suport la virare, accelerare si franare pe drumuri bine marcate la viteze de pana la 130 km/h – a fost actualizat cu performante imbunatatite la virare. S60 include si sistemele Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation si alte sisteme de asistenta la virare. Sistemul optional Cross Traffic Alert cu franare automata creste siguranta pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic.

Sistemul de infotainment Volvo Cars Sensus Connect este perfect compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto si 4G, si mentine soferii conectati in permanenta. Sistemul este controlat cu ajutorul unei interfete intuitive prin ecranul tactil central unde poti vedea functiile masinii, navigatia, serviciile conectate si aplicatiile de entertainment ale masinii.

Versiunile electrice ale noului S60 au o manevrabilitate imbunatatita datorita unui upgrade numit Polestar Engineered – dezvoltat de Polestar, divizia de masini electrice de performanta a Volvo Cars. Polestar Engineered este disponibil exclusiv cu motorizarea T8 Twin Engine plug-in hybrid si este o oferta completa care ofera upgrade-uri pentru roti, frane, suspensii si unitatea de comanda a motorului, generand astfel 415 CP.

Share

Leave a Reply

3 × three =