HighlightStiri

Volvo limiteaza viteza maxima a tuturor modelelor sale la 180 km/h

De 20 mai 2020No Comments

Fiecare autoturism nou produs de Volvo va avea viteza maxima limitata electronic la 180 km/h. Este o promisiune facuta de suedezi inca de anul trecut, ca parte a masurilor luate pentru obiectivul de zero accidente grave, fara decese in trafic. In afara de aceasta implementare, fiecare Volvo nou va fi echipat standard cu functia Care Key, ce permite utilizatorului sa seteze limite aditionale de viteza in cazul in care, spre exemplu, un membru al familiei mai tanar si neexperimentat va conduce masina.

“Credem ca un producator de automobile are responsabilitatea de a imbunatati siguranta in trafic. Limitarea vitezei maxime si functia Care Key ajuta oamenii sa reflecte si sa constientizeze ca viteza este periculoasa, oferind in acelasi timp un confort psihic suplimentar si un comportament mai bun al soferului.” a declarat Malin Ekholm, directorul Volvo Cars Safety Centre.

Desi limitarea a fost inca de la anuntarea sa un subiect controversat, Volvo a luat decizia considerand ca peste o anumita viteza de deplasare, tehnologia de la bordul masinilor si infrastructura inteligenta nu mai pot asigura evitarea ranilor grave in cazul unui accident.

Share

Leave a Reply

sixteen − ten =