Stiri

Volvo: Motorul V8 este istorie

De 10 aprilie 2013No Comments

Strategia de viitor adoptata de Volvo pentru gama de motoare include doar propulsoare cu trei si cu patru cilindri ce vor fi introduse treptat incepand de la sfasitul acestui an.

Normele de poluare din ce in ce mai severe au obligat producatorii sa se orienteze catre alternative mai eficiente pentru intreaga gama de modele.

Printre acestia se numara si Volvo, care a inclus in strategia sa de viitor cu privire la gama de motoare doar propulsore cu trei si cu patru cilindri.

“Vom dezvolta motoare mai mici si mai inteligente, care vor furniza atat de multa putere incat vor transforma traditionalele V8-uri in dinozauri. Noile motoare cu patru cilindri vor fi mai performante decat actuala generatie cu sase cilindri si vor consuma mai putin combustibil fata de cele cu patru cilindri. In plus, ajutorul oferit de motoarele electrice ne da posibilitatea sa oferim performante similare cu ale unui motor V8 actual”, a declarat Derek Crabb, Vice President Powertrain Engineering din cadrul Volvo Car Group.

Tranzitia catre noile motorizari va incepe spre sfarsitul acestui an, cand Volvo va inlocui motoarele cu cinci si cu sase cilindri care echipeaza o mare parte dintre modele.

Share

Leave a Reply

2 × 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373