HighlightStiri

Volvo, parteneriat cu Luminar pentru sistemul LiDAR

Constructorul suedez a incheiat un parteneriat cu firma americana Luminar, cu sediul in Silicon Valley, prin care viitoarele modele Volvo vor fi echipate cu tehnologia LiDAR. Numele acesteia provine de la Light Detection and Ranging si permite o vedere de 360 de grade in jurul vehicului, fiind una dintre principalele tehnologii specifice masinilor autonome. Urmatoarea generatie de modele Volvo care vor folosi arhitectura modulara SPA 2 va fi disponibila din 2022. Hardware-ul va fi preseat pentru deplasarea autonoma gratie sistemului LiDAR integrat in plafon.

Constructorul suedez a incheiat un parteneriat cu firma americana Luminar, cu sediul in Silicon Valley, prin care viitoarele modele Volvo vor fi echipate cu tehnologia LiDAR. Numele acesteia proivine de la Light Detection and Ranging si permite o vedere de 360 de grade in jurul vehicului, fiind una dintre principalele tehnologii ale vehiculelor autonome. Urmatoarea generatie de modele Volvo care vor folosi arhitectura modulara SPA 2 va fi disponibila din 2022. Hardware-ul va fi presetat pentru deplasarea autonoma gratie sistemului LiDAR integrat in plafon.

Modelele dezvoltate pe SPA 2 vor primi update-uri prin intermediul software-ului, iar daca soferul decide sa foloseasca functia Highway Pilot, care permite deplasarea autonoma 100% pe autostrada, aceasta va fi activata dupa ce se verifica conditiile de siguranta ale zonei.

De asemenea, colaborarea dintre Volvo si Luminar se va extinde si asupra sistemelor avansate de asistenta a soferului (ADAS). Aditional s-a semnat si o intelegere care ofera posibilitatea casuedezii sa isi creasca participatia minoritara in actionariatul Luminar.

Share

Leave a Reply

sixteen + eighteen =