StiriTehnologie

Volvo si Google vor dezvolta un nou sistem Android pentru masini

In doi ani, noul Android pentru masini va fi gata, gratie parteneriatului dintre Volvo si Google. Volvo a decis sa mizeze cand vine vorba despre sistemul de infotainment de pe masinile sale pe o singura carte: Google.

Producatorul scandinav a anuntat ca a incheiat o intelegere stransa cu cei de la Google pentru a dezvolta un nou software pentru dispaly-urile masinilor sale, un sistem de operare care va avea la baza Android-ul. Acesta va debuta in maxim doi ani pe noile modele ale marcii suedeze.

Facem un pas strategic extrem de important prin parteneriatul cu Google. Platforma si serviciile Google vor oferi mai multa posibilitate de personalizare utilizatorilor nostri si mai multe perspective de dezvoltare pentru aplicatiile noastre”, a declarat Henrik Green, directorul pe cercetare si dezvoltare de la Volvo.

Practic, prin acest parteneriat, clientii Volvo vor putea avea acces la o gama larga de aplicatii dezvoltate de Google sau Volvo iar Android-ul le va permite accesul si catre alte aplicatii. In prezent, Android Auto este disponibil pe o gama variata de modele insa nu functioneaza ca un sistem de operare.

Share

Leave a Reply

3 + ten =