Stiri

Volvo: Sistemul KERS poate reduce consumul cu 25%

De 26 aprilie 2013No Comments

Volvo a terminat testarea sistemului KERS cu volanta ce va fi introdus pe modelele de serie in viitorul apropiat.

Volvo descrie acesta tehnologie ca fiind “ieftina, usoara, puternica si eficienta”, in urma testelor facute de compania suedeza reiesind o economie de combustibil de 25%.

Sistemul KERS pus la punct de Volvo actioneaza pe puntea din spate unde energia de franare este recuperata de volanta care poate atinge o turatie de 60.000 rpm. Cand soferul apasa pedala de acceleratie, energia este transmisa inapoi la roti prin intermediul unui amgrenaj, sistemul oferind un plus de 80 CP.

Montat pe un Volvo S60 echipat cu motor turbo cu patru cilindri, sistemul KERS ajuta la obtinerea unui demaraj pana la 100 km/h de 5,5 secunde.

Sistemul atinge eficienta maxima in oras, din cauza volantei care stocheza energia pe o durata limitata de timp, fiind foarte eficient pentru opririle la semafor. Acest sisntem este mult mai ieftin si mai usor in comparatie cu unul hibrid, drept pentru care este mai usor de implementat pe un model de serie.

Share

Leave a Reply

11 − six =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373