Stiri

Volvo testeaza in trafic real tehnologia de incarcare wireless

De 3 martie 2022martie 25th, 2022No Comments
; ; ; ;

Pentru o perioada de trei ani, o mica flota de modele electrice Volvo XC40 Recharge vor fi utilizate in regim de taxi de catre Caboline, cel mai mare operator din regiunea scandinava, si incarcate wireless la statiile exeperimentale din Goteborg Suedia. Acesta este unul dintre proiectele care se pliaza pe initiativa Gren City Zone, ce prevede folosirea anumitor zone don oras drept teren de testare pentru noile tehnologii sustenabile.

Statiile de incarcare utilizate in acest test sunt furnizate de Momentum Dynamics, o companie de top in segmentul sistemelor de incarcare electrica wireless. Statia porneste automat in momentul in care un vehicul compatibil parcheaza deasupra conturului figurat pe sol, permitand soferilor sa incarce fara a mai cobora din masina. Pentru o aliniere mai usoara a masinii cu suprafata de incarcare, Volvo Cars va utiliza sistemul de camere 360 de grade.

In cazul lui Volvo XC40, puterea de incarcare maxima va fi de peste 40 kW. Masinile implicate in acest proiect for fi utilizate mai mult de 12 ore pe zi, cu o medie anuala estimata la 100.000 km, ceea ce va face din acest proiect si un prim test de anduranta al unui Volvo 100% electric in conditii de utiulizare comerciala. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373