Stiri

Volvo va deschide o noua fabrica EV in Slovacia

De 5 iulie 2022No Comments

Producatorul suedez va investi 1.2 miliarde de euro pentru a deschide o noua fabrica pentru vehicule electrice la Kosice, in Slovacia. Va fi a treia uzina Volvo, dupa cea din Torslanda (Suedia) si Ghent (Belgia). Volvo are in plan un obiectiv de si va contribui la realizarea obiectivului de 1.2 milioane de masini vandute pana in 2025. Startul constructiei fabricii va avea loc in 2023, cu estimarea ca linia de productie va fi instalata pe parcursul anului 2024. Primele masini Volvo vor iesi de pe liniile de asamblare in 2026, capacitatea de productie anuala fiind de 250.000 de unitati.

Uzina de la Kosice va avea amprenta neutra de carbon si va produce exclusiv vehicule electrice, fiind astfel in linie cu obiectivele Volvo de a deveni o marca 100% electrica pana in 2030 si neutra CO2 pana in 2040. Luarea deciziei de a reliza in Slovacia prima uzina europeana Volvo din ultimii 60 de ani s-a bazat atat pe reteaua de trasnport si logistica foarte buna, cat si pe suportul financiar primit din partea guvernului slovac.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373