HighlightStiri

Volvo va elimina versiunea diesel pentru noul S60

Noul sedan Volvo S60, model care va fi lansat spre finalul acestei primaveri, va fi primul Volvo produs fara varianta de motorizare diesel, evidentiind angajamentul Volvo pe termen lung pentru un viitor cu masini nepoluante.

Toate noile modele Volvo lansate incepand cu 2019 vor fi disponibile fie in varianta hibrid si motor pe benzina, fie hibrid plug-in si motor pe benzina, fie vehicul full electric. Aceasta este cea mai comprehensiva strategie de electrificare din industria auto si Volvo a fost primul producator auto traditional care si-a luat angajamentul electrificarii in iulie 2017.

Viitorul nostru este electric si nu vom mai dezvolta noi generatii de motoare diesel”,spune Håkan Samuelsson, presedinte si CEO al Volvo Cars. ”Vom renunta treptat la masini care au doar motor cu combustie interna, inlocuindu-le cu versiuni hibride cu motor pe benzina ca optiune tranzitorie in drumul nostru catre electrificarea completa. Noul S60 reprezinta urmatorul pas in acest angajament, adauga CEO-ul marcii suedeze.

Luna trecuta, Volvo si-a consolidat strategia sa de electrificare, declarand ca obiectivul este ca masinile complet electrice sa reprezinte pana la 50% din vanzarile globale ale companiei pana in 2025. Anuntul a fost facut in cadrul Beijing Auto Show 2018, pozitionand compania ca jucator puternic in China, cea mai importanta piata mondiala a automobilelor electrificate.

Noul S60, un sedan premium de dimensiuni medii, are la baza platforma scalabila SPA dezvoltata de Volvo, care sta si la baza modelelor premiate din seria 60 si 90. Varianta estate a lui S60, V60, a fost lansat la inceputul anului in Stockholm.

La inceput, noul S60 va fi disponibil cu o gama de motoare pe benzina cu patru cilindri Drive-E, dar si cele doua versiuni plug-in hibid cu motor pe benzina. Versiunile mild hybrid vor fi disponibile incepand de anul viitor.

Productia noului S60 va incepe in aceasta toamna in noua unitate de productie din Charleston, Carolina de Sud. Fabrica din Charleston va fi singura unitate de productie pentru noul S60, ceea ce inseamna ca modelele S60 construite in SUA vor fi vandute pe piata americana, dar si peste oceane prin exporturi.

 

Share

Leave a Reply

7 − one =