Stiri

Volvo va folosi 25% plastic reciclat in fiecare masina construita incepand cu 2025

De 19 iunie 2018No Comments

Volvo a anuntat intentia de a folosi incepand din 2025 cel putin 25% plastic reciclat in fiecare masina nou lansata.  Volvo a determinat furnizorii din industria auto sa lucreze mai aproape de producatorii de automobile pentru a dezvolta componentele generatiei viitoare
intr-un mod cat mai sustenabil posibil, in special componente continand mai mult plastic reciclat.

Pentru a demonstra viabilitatea acestei ambitii, compania a dezvaluit o versiune speciala pentru SUV-ul hibrid XC60 T8 plug-in care arata identic cu modelul existent, dar are o parte din componentele de plastic inlocuite cu echivalentele continand materiale reciclate.

”Volvo Cars este dedicata minimizarii amprentei globale asupra mediului”, spune Håkan Samuelsson, presedinte si CEO al Volvo Cars. ”Grija pentru mediu este una dintre valorile de baza ale Volvo si vom continua sa cautam noi moduri prin care sa aplicam acest lucru in business-ul nostru. Aceasta masina si ambitia noastra privind plasticul reciclat sunt exemple ale angajamentului nostru.”

Acest XC60 special are in interior o consola tunel realizata din fibre si plastic de la plasele de pescuit si franghiile aruncate in mare. Pe podeaua masinii. Carpeta contine fibre realizate din sticle de plastic PET si dintr-un mix de bumbac reciclat provenit de la rebuturile si resturile producatorilor de imbracaminte.

La scaune gasim fibre PET de la sticlele de plastic, in timp ce scaunele scoase din uz de la modele mai vechi Volvo au fost folosite pentru a crea un material fonoabsorbant sub capota masinii.

”Lucram deja cu cativa furnizori minunati, cu o gandire progresista cand vine vorba de sustenabilitate”, spune Martina Buchhauser, Senior Vice President Global Procurement la Volvo. ”Cu toate acestea, avem nevoie de o disponibilitate mare de plastic reciclat daca vrem ca ambitia noastra sa devina realitate. De aceea, facem un apel catre si mai multi furnizori si noi parteneri sa ni se alature investind in plastic reciclat si sa ne ajute sa ne implinim obiectivul.”

Modelul XC60 cu plastic reciclat a fost prezentat la Ocean Summit in timpul Volvo Ocean Race din Gothenburg. Cursa aduce in atentia publicului larg centrele de sustenabilitate aflate in parteneriat cu campania United Nations Environment Clean Seas, iar mesajul acestei campanii este ”Schimba cursul plasticului”.

”Reciclarea extensiva si reutilizarea plasticului este vitala pentru eforturile noastre de a schimba evolutia poluarii cu plastic”, spune Erik Solheim, Director al UN Environment. ”Miscarea Volvo de a integra mai mult plastic reciclat in design-ul urmatoarelor flote de masini seteaza un nou standard pe care, speram noi, il vor urma si alti reprezentanti ai industriei auto. Este o dovada a faptului ca aceasta problema poate fi dezvoltata prin design si inovatie.”

Obiectivul privind plasticul reciclat este cea mai progresista declaratie oferita de orice producator auto in jurul acestui subiect. Este o noua dovada a angajamentului Volvo privind reducerea impactului sau asupra mediului in randul tuturor operatiunilor si produselor. Luna trecuta, Volvo si-a luat angajamentul de a elimina plasticul de unica folosinta din toate unitatile si evenimentele sale pana la sfarsitul lui 2019.

In 2017, compania a anuntat angajamentul de a electrifica toate noile modele lansate dupa 2019, o declaratie in premiera in industrie. Luna trecuta, Volvo si-a consolidat strategia spunand ca doreste ca modelele electrice sa reprezinte 50% din vanzarile totale pana in 2025.

In ceea ce priveste operatiunile, Volvo doreste sa aiba operatiuni de productie neutre climatic pana in 2025. In ianuarie anul acesta, fabrica din Skövde, Suedia, a devenit prima sa fabrica neutra din punct de vedere climatic.

Share

Leave a Reply

11 − four =