Stiri

Volvo va vinde in SUA masini construite in China

De 15 ianuarie 2014No Comments

Cat de curand, Volvo va fi primul producator care va vinde pe piata din Statele Unite masini fabricate in China.

Anuntul a fost facut de catre Hakan Samuelsson, CEO Volvo, cu ocazia “Automotive News World Congress”, acesta declarand ca “Exportul din China va avea loc foarte curand pentru grupul Volvo”.

Constructorul suedez este din 2010 in posesia chinezilor de la Zhejiang Geely Holding Group, iar pentru prima oara de la acea data compania a inregistrat un trend ascendent si a reusit sa revina pe profit.

Strategia suedezilor se bazeaza integral pe noua platforma tehnica ce va debuta o data cu noua generatie XC90, ulterior acesta urmand sa stea la baza tuturor modelelor ce vor urma.

Samuelsson pune decizia pe stabilitatea Yuan-ului in raport cu Dolarul in comparatie cu Euro, dar si mana de lucru ieftina din China a avut un cuvant important de spus. CEO-ul Volvo nu crede ca piata va respinge masinile Volvo produse in China si da ca exemplu telefoanele mobile care se vand aici fara probleme, insa ramane de vazut daca si automobilele vor avea parte de acelasi succes.

Share

Leave a Reply

thirteen + ten =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373