Stiri

Volvo vrea sa stocheze online informatii despre starea drumurilor

De 25 martie 2014No Comments

Un program ambitios initiat de Volvo in colaborare cu administratiile drumurilor din Suedia si Norvegia propune stocarea in cloud a informatiilor despre aderenta drumurilor cu scopul de a spori siguranta circulatie.

Informatiile vor fi furnizate de toate masinile implicate in program, in acest moment fiind disponibile 50 de vehicule de test, insa numarul acestora va creste considerabil in momentul in care proiectul se va extinde, urmand sa fie propus soferilor peste cativa ani.

Principiul de functionare se bazeaza pe crearea unei baze de date unde fiecare masina participanta poate adauga informatii cu privire la zonele cu aderenta scazuta. Acestea vor fi transmise automat catre toate masinile aflate in zona ca masura de precautie, dar si administratiei locale care va isi va imbunatati astfel timpii de interventie.

“Cand administratia drumurilor are acces la informatiile provenite de la un numar mare de masini, datele pot fi folosite pentru a face ca mentenanta drumului pe timp de iarna sa se faca mult mai eficient. Informatiile pot ajuta la cresterea sigurantei in trafic pentru toti soferii. Deasemenea, poate fi redusa cantitatea de sare folosita si implicit a impactului acesteia asupra mediului inconjrator.” a declarat  Erik Israelsson, seful proiectului ITS (Intelligent Transport System) di cadrul Volvo Cars.

Share

Leave a Reply

20 − 17 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373