HighlightStiri

VW a prezentat Passat facelift

De 6 februarie 2019No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie, Passat facelift aduce un design mai agresiv, un interior revizuit, motorizari imbunatatite si mai multe sisteme de asistenta la condus. Lansarea in Germania este programata pentru vara acestui an.

de Teodor Stefan

Evolutia designului se traduce printr-o parte frontala revizuita: bara de protectie noua, grila redesenata si faruri LED Matrix „IQ.Light” disponibile optional. In spate remarcam noile stopuri LED tridimensionale, un nou parasoc si evacuari cu un aspect dinamic. Facelift-ul aduce si jante noi, cu dimensiuni intre 17 si 19 inci, dar si noi culori pentru caroserie: Lapiz Blue, Bottlegreen si Sandgold.

In habitaclu, Passat facelift dispune de volan nou, tapiterii revizuite si noi finisari. Ceasul analog a fost scos, fiind inlocuit cu logo-ul Passat iluminat. Alte schimbari: display digital de 11,7 inci pentru cadranele de bord cu o grafica mai buna, luminozitate crescuta si densitate mai mare a pixelilor. Noul sistem infotainment MIB3 este disponibil cu display-uri de 6,5 inci, 8 inci si 9,2 inci si dispune de card SIM integrat ce permite conectivitate online si functie Wi-Fi hotspot. Acum, soferul poate spune „Hello Volkswagen!” iar sistemul va asculta comenzi si va activa GPS-ul atunci cand cel de la volan spune ca ar vrea sa mearga la o anumita adresa. VW Passat facelift suporta acum si wireless AppleCarPlay.

Ca motorizari pe benzina sunt oferite urmatoarele variante: 1.5 litri TSI / 150 CP, 2.0 TSI de 190 CP si 272 CP. Fanii diesel au la dispozitie 4 optiuni: noul 2.0 TDI Evo / 150 CP, 1.6 TDI / 120 CP si doua 2.0 TDI ce ofera 190 CP si 240 CP. Passat GTE reapare in gama cu un sistem plug-in hybrid imbunatatit ce include o baterie mai mare Li-Ion de 13 kWh, ceea ce confera modelului o autonomie full electric de 55 km. GTE dispune de un motor 1.4 litri TSI benzina si un motor electric de 115 CP, puterea totala de 218 CP fiind transmisa rotilor printr-o cutie cu 6 rapoarte si dublu ambreiaj special dezvoltata pentru aceasta versiune.

Ca sisteme de asistenta, Passat facelift poate primi Emergency Steering Assist si Adaptive Cruise Control cu Predictive Cruise Control. Acesta utilizeaza datele furnizate de GPS pentru a frana automat masina inainte de intrarea intr-un viraj sau sens giratoriu. Sistemul foloseste si o camera pentru a „citi” semnele de circulatie si poate regla viteza de rulare pentru a respecta limitele.

Noutatea majora o reprezinta insa Travel Assist, care inlocuieste fostul sistem Traffic Jam Assist. Descris ca un sistem semi-autonom de condus nivel 2, Travel Assist permite masinii sa ruleze singura pana la 210 km/h. Chiar si asa, soferul trebuie sa tina mainile pe volan tot timpul. Daca le ridica pentru 10 secunde sau mai mult, Travel Assist „simte” acest lurcu si il avertizeaza sonor si vizual. Daca soferul nu raspunde, masina va incetini progresiv pana la oprirea completa.

Share

Leave a Reply

3 + one =