Stiri

VW a vandut 6700 masini ca noi desi erau automobile de teste

De 12 decembrie 2018No Comments

Procurorii germani investigheaza din nou VW pentru vanzarea a 6700 de automobile de pre-productie, de genul celor folosite pentru teste, ca masini noi in Europa si America de Nord, anunta cotidianul german Der Spiegel.

Compania a admis greseala comisa catre autoritatea federala germana privind transportul iar agentia i-a cerut efectuarea unui recall.  Vehiculele afectate au fost vandute in perioada 2006-2018 iar cele mai multe dintre ele, circa 4000, au ajuns pe piata germana.

Investigatia interna condusa de ziarul Der Spiegel spune ca jurnalistii au gasit nu mai putin de 9000 astfel de masini doar pentru perioada 2010-2015, sugerand ca numarul adevarat ar putea fi mult mai mare. In Germania, VW va accepta inapoi masini in regim de buy-back chiar daca in multe cazuri aceste versiuni de pre-productie reprezinta de fapt un model de serie in care poate fi regasit o versiune diferita de software.

Autoritatile germane urmeaza sa se decida daca vor aplica o amenda VW pentru fiecare automobil de acest fel vandut. Cea mai mare problema a acestor automobile ar fi ca dispun de componente, de cele mai multe ori minore, care nu sunt omologate pentru drumurile publice.

Share

Leave a Reply

four × one =