Stiri

VW admite ca a trisat la testele de emisii din SUA; risca o amenda de 18 miliarde $

De 21 septembrie 2015No Comments

tdi-clean-diesel

Acuzatiile aduse celor de la VW de guvernul federal din SUA, marele scandal al weekendului, se dovedesc adevarate. VW admite ca a folosit un software pentru a trisa rezultatele testelor de emisii realizate in SUA pentru 482.000 de masini cu motorizare diesel.

Reprezentantii EPA (Environmental Protection Agency) spun ca VW a recunoscut ca au implementat un software care manipuleaza rezultatele testelor privind emisiile poluante ale motorului. Toate masinile pentru care VW a trisat sunt echipate cu motorul 2.0 TDI denumit de VW, si aici intervine ironia, – „Clean Diesel”.

EPA sustine ca in realitate, emisiile de nitrati oxidati ale acestui motor sunt de la 10 la 40 de ori mai mari decat limita admisa prin lege.  Drept urmare, VW se confrunta acum cu posibilitatea unei amenzi maxime de 37.500 per automobil vandut, ceea ce s-ar traduce printr-o amenda totala de 18 miliarde de dolari. Prima masura luata de oficialii VW America a fost sa suspende vanzarile la masinile echipate cu motorul 2.0 TDI.

Imediat, CEO-ul Martin Winterkorn a oferit o declaratie de presa: „Sunt profund dezamagit ca am tradat increderea clientilor nostri si publicului larg. Vom face tot ceea ce ne sta in cale sa reparam raul facut”. Seful VW a anuntat ca a comandat o investigatie externa pentru a determina cine se face vinovat in acest caz.

Share

Leave a Reply

eleven − eleven =