Stiri

VW ar putea oferi Ford acces la platforma electrica MEB

De 1 noiembrie 2018No Comments

Discutiile dintre VW si Ford continua in directia unei aliante auto punctuale din care cei doi giganti auto sa profite reciproc. Fara sa fie vorba despre o fuziune, asa cum s-a speculat din afara la inceputul negocierilor, alianta incepe sa se contureze deja intr-un punct in care cei de la Ford au de suferit.

Este vorba despre gama electrica, unde Focus Electric dispune de o autonomie de 122 km si nu este deloc in rand cu ceea ce poate fi numit concurenta pe piata. Pana sa apara Mach 1, un crossover electric inspirat de Mustang pe care Ford l-a promis publicului pentru un viitor nespecificat, oficialii VW propun o solutie salvatoare.

Mai precis, CFO-ul VW, Frank Witter, sugereaza ca VW va da acces celor de la Ford la platforma MEB, creata special pentru vehiculele electrice. Spusele oficialului german reprezinta in acest moment o simpla propunere care are legatura cu nogocierile dintre VW si Ford si mai putin cu realitatea imediata.

Este o propunere la care Ford sigur va reflecta avand in vedere intarzierea marcii in dezvoltarea platformelor electrice. Ramane de vazut ce doreste la schimb VW din partea Ford, in conditiile in care oferta inaintata de ei este una mai mult decat generoasa.

Share

Leave a Reply

five − two =