ElectricStiri

VW ID.1, urmasul lui e-up, vine in 2025

De 8 septembrie 2021septembrie 21st, 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Deocamdata prezentat sub forma de concept, sub numele ID.Life, crossover-ul urban Volkswagen anticipeaza cel mai mic membru al familiei electrice ID. Lansarea este programata abia in 2025, prin urmare, se pot modifica multe detalii estetice. In acest moment stim insa ca va avea un pret de vanzare in jurul a 20.000 de euro, ceea ce este asemanator cu ce ofera azi e-up-ul (atata vreme cat se va mai produce).

Exteriorul conceptului este dominat de linia vitrata inalta, capota orizontala, pasajele rectangulare ale rotilor si partea frontala robusta, linii specifice unui mic SUV. Sau, daca am privi la concurenta, asemanatoare cu ale lui Honda e. Dincolo de ce este la vedere, trebuie spus ca acoperisul este realizat din PET-uri de plastic reciclate, iar caroseria este acoperita cu o vopsea speciala, ce include elemente de lemn reciclat, ce tin locul altor compusi chimici mai scumpi si toxici.

Interiorul pune accent pe simplitate si solutii de configurare a scaunelor, dar aceste detalii ar putea disparea in cazul modelului de serie. Inclusiv forma de mansa a volanului ar putea fi folosita exclusiv pentru concept, la fel ca si proiectorul si consola de joc. ID.Life utilizeaza platforma MEB a grupului Volkswagen si are un motor electric de 234 CP, asociat cu o baterie de 57 kWh, suficient pentru o autonomie de 400 km. Sprintul 0-100 km/h este anuntat in 6,9 secunde.

Share