HighlightStiri

VW ID.3 si ID.4 introduc head-up display-ul cu realitate augmentata

De 18 decembrie 2020decembrie 21st, 2020No Comments

Volkswagen este primul producator de volum care introduce tehnologia cu realitate augmentata in segmentul compact. Primele modele beneficiare sunt electricele ID.3 si ID.4. Head-up display-ul cu realitate augmentata proiecteaza informatiile pe parbriz, separandu-le in doua campuri si niveluri.

Fereastra mai mare, pentru informatiile dinamice, este plasata in campul vizual al soferului la o distanta virtuala de aproximativ 10 metri, cu o diagonala in jurul a 1,8 metri. Informatiile de la sistemele de asistenta, dar si semnalele de directie, punctele de start si destinatie ale navigatiei sunt afisate tot in aceasta arie. Cealalta fereastra, mai apropiata, dar mai mica, este sub forma unei benzi la baza parbrizului. Aici sunt proiectate viteza de deplasare, semnele de circulatie, asistenta statica navigatiei. Simbolurile sunt percepute la o distanta de aproximativ 3 metri in fata soferului. Simbolurile sunt dinamice, marindu-se in functie de importanta sau apropierea unei intersectii, unde navigatia recomanda schimbarea directiei.

Creierul acestui head-up display cu realitate augmentata este unitatea de generare a imaginilor (PGU), localizata in plansa de bord. Imaginile generate de un display LCD sunt transmise catre doua oglinzi, iar lentile speciale fac separatia intre informatiile care trebuie afisate la departare si cele la apropiere.

Share