Stiri

VW introduce update-uri over-the-air pentru toate modelele ID.

De 13 septembrie 2021No Comments
; ; ; ; ;

In cadrul stategiei ACCELERATE, Volkswagen a decis ca toate modelele sale ID. sa primeasca update-uri regulate de software, via transferului mobil de date. Aceste actiuni erau disponibile pana in prezent doar in cadrul unei actiuni speciale de test, pentru clientii care se inscrisesera in programul “ID. First Movers Club”. 

In viitor, Volkswagen planuieste sa ofere gratis, la fiecare doisprezece luni, o noua versiune de software pentru a mentine vehiculul la zi si a imbunatati experienta de condus. De asemenea, compania ia in calcul o crestere substantiala a veniturilor – sute de milioane de euro in viitorii ani – prin punerea la dispozitie a unor functii ce pot fi “inchiriate” pe perioada determinata, over-the-air, atunci cand clientul are nevoie de ele, serviciu oferit deja de Tesla. Aici este vorba despre functii utile in special la plecarea in concedii, precum Travel Assist, o imbunatatire a performantelor bateriei la calatoriile lungi sau functii de condus autonom, in tari unde infrastructura o permite.

Update-urile sunt dezvoltate in colaborare cu CARIAD, o companie de software detinuta de Grupul Volkswagen, iar conform lui lui Thomas Ulbrich, membru in consiliul de management pentru dezvoltare tehnica, acestea vor deveni normale pentru clientii marcii. Deja, noile versiuni imbunatatite ofera o procesare mai buna a imaginii camerelor, permitand recunoasterea mai rapida a motocicletelor si a altor participanti la trafic, optimizeaza controlul dinamic al faruruilor pe timp de noapte, iar display-ul sistemului de infotainmnet primeste o imagine de calitate superioara.

Share