Stiri

VW prezinta noul Golf 1.5 ACT Bluemotion

De 20 martie 2018No Comments

Volkswagen introduce o noua motorizare pe benzina in gama modelului Golf despre care spune ca ofera aceeasi eficienta precum un motor diesel.

Mai putin poluant si mai ieftin, noul motor 1.5 TSI dezvolta 128 cai putere si echipeaza noua versiune Golf ACT Bluemotion. Propulsorul dispune de sistemul de management al cilindrilor, gandit sa inchida doi dintre cei patru cilindri cand vehiculul nu are nevoie de aportul unei puteri suplimentare.

VW merge mai departe si sustine ca noul Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion cu transmisie DSG actioneaza ca un hibrid datorita functiei sale inteligente, prin care sistemul dezactiveaza aproape instant acceleratorul cand soferul ridica piciorul de pe padala, doi cilindri intra in repaos cand masina se afla pe coborare.

In aceasta varianta, acest VW Golf face o economie de 0,4 litri la 100 km. In modul eco-coasting, motorul se inchide iar consumatorii alimentati de un sistem electric de 12 volti alimentat de o baterie compacta de litiu-ion.

Noul Golf prezinta un consum mixt de 4,8 litri la 100 km. Sistemul din spatele acestui micro-hibrid va fi in viitor implementat si pe alte motorizari, insa pana atunci el va fi disponibil pe Golf in variantele de caroserie hatchback si break.

Share

Leave a Reply

20 + 18 =