Stiri

VW se gandeste unde sa produca noul model crossover

De 6 august 2013No Comments

Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Detroit, in acest an, conceptul CrossBlue Crossover, un vehicul cu trei randuri de scaune si 7 locuri. Compania germana a admis imediat ca este vorba despre o versiune de pre-productie a unui crossover cu 7 locuri.

Cum unda verde pentru versiunea de serie nu mai este o problema, oficialii VW pun la cale o strategie pentru productie. In legatura cu acest aspect, s-a ridicat problema locatiei iar solutiile gasite au fost Chattanooga sau Puebla. Prima locatie, situata in SUA, are nevoie de o extindere pentru a suporta productia crossover-ului, in timp ce a doua ar necesita ar necesita doar investitii mai mici.

Nu s-a luat nicio decizie”, spune Frank Fischer, CEO VW America. „Echipa lucreaza din greu pentru a obtine acest al doilea vehicul”, continua acesta.  VW asambleaza la facilitatea din Chattanooga doar sedanul Passat iar adaugarea unui nou model ar fi o gura de oxigen pentru fabrica din SUA.

CrossBlue, in versiunea sa de concept, masoara mai mult decat Touareg (4.986 mm) si prezinta un tren de rulare hibrid format dintr-un propulsor diesel si doua motoare electrice montate pe puntea spate. In mod normal, versiunea de productie va suporta si montarea unor motoare conventionale. 

Share

Leave a Reply

2 × three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373