Stiri

VW suspenda productia la fabrica sa principala (Wolfsburg)

De 7 iunie 2018No Comments

Incepand cu 1 septembrie intra in vigoare noul regulament Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) pentru emisiile automobilelor noi.

Noile standarde din industrie reprezinta o adevarata problema pentru principala fabrica Volkswagen, cea din Wolfsburg, Germania.  Porsche a anuntat recent ca suspenda productia la cateva modele ca urmare a noilor proceduri de testare si standarde impuse de WLTP.

Acelasi lucru il va face si Volkswagen, care va continua productia doar la modelele care indeplinesc viitoarele norme. WLTP impune un regim de testare similar cu traficul real si nu un procedeu de laborator, asa cum era pana acum ciclul de testare NEDC.

Astfel, marca VW urmeaza sa desteze nu mai putin de 200 de versiuni din gama sa iar capacitatea bancurilor de teste pe care producatorul german le detine este mult prea mica.

Drept urmare, VW la lucra la foc continuu pentru a afectua noile teste si a da unda verde in productie doar modelelor si versiunilor care indeplinesc noile norme. In aceste conditii, cu proceduri de testare mult mai riguroase si mai anevoioase, VW va suspenda  o parte din productia sustinuta de fabrica din Wolfsburg.

Share

Leave a Reply

8 − three =