ElectricHighlight

VW testeaza robotii mobili ce incarca vehiculele electrice

De 30 decembrie 2020ianuarie 12th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Volkswagen are deja prototipurile robotilor ce vor ajuta infrastructura electrica, in locuri precum parcarile supra sau subterane. Acesti roboti mobili vor fi comandati printr-o aplicatie sau prin sistemul de comunicare Car-to-X si vor opera complet autonom. Ei vor merge la masina si vor comunica cu aceasta: de la deschiderea usitei de acces la slotul de incarcare si pana la conectarea cablului si decuplarea acestuia.

Procesul de incarcare are loc fara interventie umana, iar robotul poate chiar sa transporte mai multe unitati de energie, permitand incarcarea mai multor vehicule in acelasi timp. Practic, unitatea de stocare a energiei din care se alimenteaza masina ramane langa vehicul, in vreme ce robotul merge si la alte masini, unde face aceleasi operatiuni. O data ce incarcarea a avut loc, robotul conecteaza unitatile de incarcare si le duce la statia centrala unde sunt din nou inacarcate.

Conform lui Thomas Schmall, CEO Volkswagen Group Components “ Se lucreaza la o familie completa de incarcare DC (curent continuu). Statia de incarcare tapida flexibila va fi lansata pe piata in prima parte a anului 2021. Robotul mobil de incarcarea ajuns cu succes in stadiul de prototip si va fi dezvoltat in continuare in mod sustinut. Una dintre conditiile necesare pentru maturitatea pietei este comunicarsea de tip Car-to-X.”

Share