Stiri

VW va lansa un serviciu de car-sharing cu masini electrice autonome

De 30 octombrie 2018No Comments

Volkswagen doreste sa lege efortul de a lansa o gama de vehicule electrice cu cel de dezvoltare al masinilor autonome pregatind un program pilot in Israel.

Marca germana a incheiat un parteneriat cu Mobileye si Champion Motors prin care va furniza vehicule electrice VW pentru sistemele autonome de la Mobileye, companie cumparata anul trecut de gigantul tech Intel. Astfel, masinile electrice VW vor beneficia de nivelul 4 de autonomie, unul impresionant avand in vedere ca maximum este la 5.

Champion Motors va juca rolul de a organiza flota operationala asigurand serviciile de mobilitate pasagerilor. Statul Israel a fost ales pentru acest program pilot deoarece va furniza suportul legal si infrastructura necesare pentru condusul autonom si incarcarea vehiculelor electrice.

Denumit „New Mobility in Israel”, programul va demara incepand cu anul viitor si in functie de rezultate va fi extins la nivel global ca un serviciu de car sharing. Deocamdata,VW nu a furnizat detaliile implicarii sale, nici macar nu a anuntat ce model electric va furniza, insa este bine stiut ca va dezvolta noua generatie de masini electrice care vor debuta cu electricul ID.

Share

Leave a Reply

four × 4 =