HighlightStiri

VW va renunta la motorul cu combustie interna dupa urmatoarea generatie

De 5 decembrie 2018No Comments

Dupa Dieselgate, VW a punctat clar ca va dezvolta o gama de vehicule electrice care urmeaza sa fie introdusa treptat pe piata in urmatorii ani.

Ambitiile primului producator auto mondial au devenit clare in acest sens si nu se opresc doar la asigurarea unei alternative pentru motorizarile termice. VW anunta ca viitoarea generatie de motoare cu combustie interna va fi ultima pentru marcile grupului. Noua generatie de propulsoare diesel si benzina urmeaza sa apara in 2026 si va marca sfarsitul unei epoci.

In acest context, VW anunta angajarea mult mai activa in dezvoltarea gamei electrice ID, iar dupa aparitia acesteia, toate modelele din portofoliu vor primi cate o versiune electrificata.

In ceea ce priveste motoarele traditionale, VW puncteaza prin vocea strategului sef Michael Jost ca va fi ultima generatie a sistemului de propulsie cu emisii. Acelasi oficial VW sugereaza insa ca aceasta generatie poate dainui, in functie de evolutia pietii, si pana dupa 2050. Totodata, VW anunta investitii de 14 miliarde euro in dezvoltarea vehiculelor electrice si masinilor autonome pana in 2023.

Share

Leave a Reply

five × 2 =