Stiri

Yamaha a dezvoltat o platforma electrica de 476 CP

De 12 aprilie 2021No Comments

Noul powertrain modular dezvoltat de Yamaha este destinat hipercarurilor elecrice si poate oferi o putere de pana la 476 CP. La inceputul anului 2020, japonezii anuntasera, in premiera, un nou sistem de propulsie cu motor cu magneti permanenti, ce putea dezvolta puteri intre 47 si 272 CP.  Acum este vorba despre o evolutie, care aduce cifre semnificativ mai bune.

Yamaha este dispusa sa colaboreze cu orice producator de supercaruri, caruia i-ar putea vinde aceasta platforma electrica. Despre cea mai puternica versiune, cea de 476 CP, se stie doar ca motorul electric este racit cu ulei, iar transmisia si invertorul fac corp comun. Desi motorul este tema principala a proiectului, japonezii sunt dispusi sa pregateasca pachete complete, cu grup motopropulsor si pachet de baterii, pentru a le furniza companiilor interesate doar pentru a fi montate.

Yamaha a furnizat in trecut motoare cu ardere interna unor producatori precum Ford, Lotus, Toyota sau Volvo. Mai mute detalii despre noua platforma electrica vor fi anuntate la Automotive Engineering Exposition 2021, ce va avea loc la Yokohama, intre 26 – 28 mai.

Share