Highlight

Yankeul full-size revine: Jeep Wagoneer si Grand Wagoneer

De 13 martie 2021No Comments

Dupa o absenta de 30 de ani, Jeep reinvie numele istoric Wagoneer, prezentand modelele Wagoneer si Grand Wagoneer. Este vorba despre un SUV full-size, mai mare decat Grand Cherokee L, care va concura cu Cadillac Escalade. Desi denumirea Grand ar putea duce cu gandul la o versiune alungita, este vorba doar despre un motor mai mare si o echipare mai luxoasa. Atat Wagoneer, cat si Grand Wagoneer au un ampatament de 3,12 metri, putand gazdui sapte sau opt pasageri.

Designul exterior este tipic american, opulent, cu grila masiva, iluminata cu LED si spate voluminos. Interiorul continua aceeasi nota, cu accente luxoase puternice, piele Nappa in serie, sistem de infotainment UConnect 5, sistem audio McIntosh cu 19 difuzoare (in standard la Grand Wagoneer si la versiunile de top Wagoneer) si sistem de conducere autonoma de nivel 2, sub titulatura Active Driving Assist, o premiera pentru un model al grupului Stellantis. 

Plansa de bord este spectaculoasa, ingloband trei display-uri de 10,25 inci in cazul lui Wagoneer, respectiv instrumentar de 12,3 inci, display central de 12 inci pentru infotainment, display secundar inferior de 10,25 inci (pentru climatizare) si un alt monitor de 10,25 inci pentru pasagerul din fata. Si pasagerii de pe randul doi au doua ecrane de 10,1 inci cu Fire TV (Amazon) si un dislay de 10,25 inci pentru climatizare.

Wagoneer este echipat cu un V8 de 5.7 litri, de 392 CP si 548 Nm, cuplat la o transmisie automata cu opt trepte. Tractiunea este spate sau integrala Quadra-Trac cu reductor si diferential cu control electronic. Optional sunt disponibile suspensia pneumatica Quadra Lift si pachetul All-Terrain, cu protectii suplimentare sub caroserie. In SUA, un Jeep Wagoneer costa intre 59.995 si 74.995 dolari.

Grand Wagoneer are sub capota un V8 de 6.4 litri, ce dezvolta 471 CP si 617 Nm, cu aceeasi transmisie si exclusiv tractiune integrala. Versiunea de intrare in gama porneste de la 88.995 dolari, pentru ca cel mai dotat model sa aibe un pret de lista de 105.995 dolari.

Share