HighlightStiri

Zagato celebreaza centenarul cu o editie Heritage

De 4 decembrie 2020No Comments
; ; ; ; ; ;

Aston Martin V12 Zagato Heritage TWINS by R-Reforged sunt doua modele in caroserie Coupe si Speedster, realizate pentru sarbatorirea centenarului Zagato. Desenate la sediul central Zagato din Milano cele doua modele vor fi produse de compania britanica R-Reforged, intr-un numar de 19 perechi, care se vor vinde impreuna.

“Esenta acestui proiect a fost aceea de a crea un “garaj” perfect, cu doua modele de colectie dezirabile. Limitat la 19 perechi, numarul aducand in memorie anul in care au fost puse bazele brandului Zagato, Aston Martin V12 Zagato Heritage TWINS by R-Reforged marcheaza o piatra de temelie remarcabila pentru casa milaneza. Chiar daca am folosit ca baza peste 450 de modele de la crearea noastra, am ales pentru aniversare Aston Martin, care a fost cu siguranta cel mai prestigios partener al nostru in ultimii 50 de ani. Colaborarea cu R-Reforged ne-a asigurat ca putem crea modelul dorit.” a declarat Andrea Zagato.

Masinile vor avea sub capota un V12 de 5.9 litri care dezvolta in jur de 610 CP, cu peste 85 CP mai mult decat versiunea stock. Printre modificarile aduse de R-Reforged se numara galerie de admisie din aluminiu si de evacuare din titan, garda la sol redusa cu 10 mm, ecartament marit cu 20 mm, jante de 19 inci cu prindere centrala de la APP Tech, furbizor pentru Formula 1 si anvelope Michelin Pilot Sport 4S.

Optional se poate oferi finisare a caroseriei in visual carbon, proces care dureaza 400 de ore. Fiecare masina este asamblata in 16 saptamani de o echipa formata din 12 tehnicieni. Reglajele finale ale prototipurilor se vor face la inceputul lui 2021 la centrul de testare IDIADA, Spania.

Share