Nico Rosberg si-a incheiat cariera in Formula 1

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 05-12-2016

rtsucwm

Lovitura de teatru in Formula 1. Dupa ce s-a incununat campion mondial, Nico Rosberg si-a anuntat retragerea imediata din activitatea competitionala, la 31 de ani.

Pilotul german a facut anuntul in timpul galei F1 de la Viena, la nici o saptamana dupa ce proaspatul campion mondial se incorona dupa cursa de la Abu Dhabi. „Pentru mine ziua aceasta este una foarte speciala, sa primesc trofeul de campion mondial, dar aceasta seara va fi uimitoare din alt motiv”, si-a inceput Rosberg discursul.

Vreau sa profit de acest moment pentru a-mi anunta sfarsitul carierei in Formula 1. De cand am inceput, de la 6 ani, am avut un vis clar, sa devin campion mondial in Formula 1, si am facut totul pentru asta”, a completat pilotul Mercedes.

Nico Rosberg a concurat in 206 mari premii in cariera sa din Formula 1, timp de 10 ani. I-a luat nu mai putin de 6 ani sa castige prima sa cursa, Marele Premiu al Chinei. Astazi, fiul campionului mondial din 1982, Keke Rosberg, numara in palmares 23 de victorii, 57 podiumuri si 30 de plecari din pole-position.

Share