Opel a prezentat la Frankfurt noul SUV Grandland X

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 13-09-2017

Linii moderne si dinamice, un aspect off-road atractiv si pozitia de sedere inalta care ofera o vizibilitate buna de jur-imprejur tipica unui SUV, alaturi de o multime de tehnologii de top si spatiu suficient si confort pentru pana la cinci pasageri: acesta este noul Opel Grandland X.

Portofoliul de functii de asistenta si confort ultra-moderne pentru Grandland X este de prima clasa: tempomatul automat cu functie de detectare a pietonilor si franare automata de urgenta, Sistemul de detectare a somnolentei soferului, Sistemul avansat de asistenta la parcare cu camera panoramica de 360° sunt numai cateva dintre acestea. Opel isi respecta din nou angajamentul de a ramane lider in domeniul tehnologiei de iluminare, echipand modelul Grandland X cu sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting) LED. Iar noul venit asigura placerea de a conduce in orice anotimp, pe orice suprafata. Acest lucru se datoreaza sistemului electronic de tractiune IntelliGrip, disponibil optional, care asigura tractiune optima si stabilitate, indiferent daca Grandland X este condus prin zapada, noroi, nisip sau pe suprafete ude.

Scaunele din fata certificate de AGR (Campania pentru un spate sanatos), volanul incalzit, precum si scaunele fata si spate incalzite asigura un confort maxim. Hayonul se deschide si se inchide prin simularea unei miscari de lovire cu piciorul sub bara de protectie spate, facilitand accesul din exterior. Tipic modelelor Opel, soferul si pasagerii Grandland X beneficiaza de conectivitate de top datorita sistemelor IntelliLink compatibile cu ultima versiune a aplicatiilor Android Auto si Apple CarPlay, dar si de asistentul personal de service si conectivitate Opel OnStar care include hotspot Wi-Fi si doua servicii noi, cum ar fi rezervari la hotel si cautarea locurilor de parcare.

Perfect echipat, modelul Grandland X cu lungimea de 4,48 metri, al treilea membru al familiei Opel X, este un adevarat competitor in clasa aflata in plina expansiune a SUV-urilor si va revitaliza si mai mult segmentul. Doar in clasa compacta, cota de piata a SUV-urilor a crescut de la 7% in 2010 la aproape 20% in prezent. In acelasi timp, modelul Grandland X extinde portofoliul amplu de modele Opel din segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte.

Premiera mondiala cu numarul 2, a fost noul Insignia GSi cu un sasiu extrem de abil si numarul 3, noul Insignia Country Tourer.

De asemenea, o noua varianta a Opel Astra a fost prezentata publicului pentru prima data. Versiunea alimentata cu gaz natural comprimat (CNG) a celui mai bine vandut model este echipata cu un motor turbo nou de 1,4 litri(cu 81 kW/110 cp; consum de carburant NEDC: urban 5,7-5,6 kg/100 km, extra-urban 3,4-3,3 kg/100 km, mixt 4,3-4,1 kg/100 km, emisii de CO2 in regim mixt 116‑113 g/km) si constituie o oferta eleganta, dar mai ales eficienta.

Share