Uber cartografiaza strazile pentru o ghidare mai buna a soferilor

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 21-10-2015

img_3273

De acum, estimarile de timp facute de aplcatia Uber vor fi mai precise, cel putin in Statele Unite unde compania lucreaza la cartografierea strazilor pentru imbunatatirea algoritmului de calcul al traseului si pentru o estimare de timp mai exacta.

Initial, Uber licitase pentru a achizitiona Here Maps de la Nokia, insa a renuntat in favoarea tehnologiei folosite de Microsoft pentru Bing Maps, departament de unde a preluat si aproximativ o suta de angajati.

Masinile d cartografiere inscriptionate Uber au fost vazute in mai multe orase din Statele Unite, insa informatiile culese de camerele video montate pe plafon nu vor fi folosite pentru un serviciu tip „Street View”, ci au ca scop culegerea de date privind traficul si semnalizarea rutiera.

In paralel, Uber lucreaza la un sistem autonom ce ar trebui, pe viitor, sa inlocuiasca soferii Uber, dar pana atunci informatiile stranse cu ajutorul masinilor de cartografiere ar trebui sa imbunatateasca simtitor serviciile oferite de acest sistemd etransport.

Share