Stiri

Kia, obiective noi si sapte modele electrice pana in 2027

De 15 ianuarie 2021No Comments

Kia a dezvaluit noi detalii ale strategiei pentru viitori ani. Dupa ce in urma cu cateva zile a prezentat noul sau logo, iata ca si denumirea se modifica, numele nou al companiei fiind Kia (anterior „Kia Motors Corporation”). 

Activitatea se va concentra pe popularizarea automobilelor cu baterie electrica (BEV), iar planul este ca pana in 2027 sa introduca sapte automobile 100% electrice. Aceste modele noi vor include o gama de automobile de pasageri, SUV-uri si MPV-uri, in cateva segmente auto, fiecare beneficiind de tehnologie de varf care permite autonomie mare si incarcarea de mare viteza oferita de noua platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a Hyundai Motor Group.

Primul dintre cele sapte modele full electrice ale urmatoarei generatii Kia va fi dezvaluit in primul trimestru al acestui an. Este vorba despre un crossover, cu autonomie electrica de peste 500 de kilometri si un timp de incarcare de mare viteza, de sub 20 de minute. Acesta va fi, de asemenea, primul model global care va purta noul logo Kia.

De asemenea, Kia dezvolta o gama de automobile PBV (Purpose-Built Vehicles) pentru clientii corporatiilor. Aceste automobile specializate se vor baza pe platforme flexibile de tip „skateboard”, cu structuri modulare concepute pentru a satisface nevoile specifice de mobilitate ale unei game largi de clienti din corporatii si cu flote auto. Parteneriatele cu companiile Canoo si Arrival vor face ca automobilele PBV Kia sa poata oferi diferite structuri montate pe o platforma modulara integrata. Se asteapta ca cererea de automobile PBV sa creasca de cinci ori pana in 2030, datorita cresterii rapide si sustinute a serviciilor de comert electronic si car-sharing.

Share