Stiri

BMW va prezenta la salonul auto de la Los Angeles Serie 4 Cabriolet si gama „i”

De 8 noiembrie 2013No Comments

Salonul Auto de la Los Angeles va fi scena pentru multe premiere spectaculoase BMW. Ediția din 2013 va marca debutul mondial al lui BMW Seria 4 Cabriolet, un eveniment de excepție având în vedere că modelele cabriolet sunt mereu fascinante și foarte emoționale.

La doar câteva săptămâni de la lansarea internaţională ce a avut loc la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), BMW i3 şi BMW i8 îşi vor face debutul în SUA la evenimentul găzduit de renumita metropolă californiană. Prin primul automobil electric produs în serie și un automobil sport cu tehnologie ultra-sofisticată, BMW Group demonstrează viziunea pentru dezvoltare pe termen lung, dar și varietatea de posibilităţi pe care le oferă brandul BMW i.

BMW Seria 4 Cabriolet: redefinirea plăcerii condusului sub cerul liber.

Premiera mondială BMW Seria 4 Cabriolet marchează începutul unei noi ere a plăcerii condusului sub cerul liber. Datorită limbajului specific de design, modelul decapotabil cu patru locuri se diferențiază semnificativ de modelele de clasă medie BMW Seria 3. Estetica unică şi dimensiunile semnificativ mai mari în comparaţie cu modelul anterior, oferă BMW Seria 4 Cabriolet o prezenţă expresivă. Hard topul rabatabil în trei segmente garantează cel mai ridicat nivel de utilitate cotidiană, indiferent de perioada anului. Când este închis, oferă un confort acustic îmbunătăţit, se poate deschide în mai puţin de 20 de secunde prin simpla apăsare a unui buton. La lansarea pe piaţă vor fi disponibile un motor pe benzină (cu şase cilindri dispuşi în linie), unul pe benzină cu patru cilindri şi unul diesel cu patru cilindri, puterea variind între 135 kW/184 CP şi 225 kW/306 CP.

BMW i debutează cu două modele: electromobilitate cu BMW i3 şi BMW i8.

Prin prezentarea simultană a primului model de serie cu propulsie integral electrică şi a un automobil sport cu tehnologie ultra-sofisticată,marca BMW i demonstrează un spectru larg de concepte auto orientate spre viitor. Ambele modele reprezintă o nouă formă a valorilor „premium”, influențate pregnant de ideea de sustenabilitate. Motoarele electrice şi acumulatorii litiu-ion de înaltă tensiune sunt dezvoltări ale BMW Group pentru a fi utilizate în funcţie de cerinţele modelului. O altă particularitate distinctivă, concepută exclusiv pentru BMW i, este arhitectura LifeDrive a automobilului, care include habitaclul realizat din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) și un șasiu din aluminiu.

BMW i3 este primul automobil premium conceput din start pentru a fi propulsat exclusiv electric, pentru zero emisii. Modelul prezintă inovatorul limbaj de design BMW i și oferă un nivel generos de spaţiu interior. Este propulsat de un electromotor de 125 kW/170 CP şi atinge o autonomie ce variază între 130 şi 160 de kilometri în condiţii de trafic cotidian. Motorul opţional cu ardere internă, cu doi cilindri, îndeplineşte funcţia de extindere a autonomiei și astfel automobil poate parcurge până la 300 de kilometri cu o singură realimentare.

BMW i8 îşi va face debutul pe piaţă în 2014 și marchează o nouă generație de automobile sport, ultra-sofisticată din punct de vedere tehnologic. Maşina combină dinamica unui automobil sport performant şi consumul, respectiv nivelul de emisii ale unei maşini de clasă mică. BMW i8 este un model cu 2+2 locuri, cu un design vizionar şi o construcţie ultrauşoară inteligentă care facilitează nu numai un condus fără emisii în mediul urban, ci şi performanţe sportive pe şosea. Sistemul hibrid plug-in este format dintr-un motor turbo pe benzină, cu trei cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo care furnizează 170 kW/231 CP, şi tehnologia BMW eDrive sub forma unui electromotor de 96 kW/131 CP. Cu puterea ambelor propulsoare, BMW i8 sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde. Consumul mediu de combustibil, în ciclul de testare EU pentru sisteme hibrid plug-in, este de 2,5 l/100 km, iat nivelul emisiilor CO2 este de 59 g/km. Pentru recuperarea energiei la frânare, transmisia motorului cu ardere internă este legată la un al doilea motor electric care funcționează ca un generator.

Noul BMW X5: Sports Activity Vehicle contruit pentru perfecţiune.

BMW X5 este cel mai de succes Sports Activity Vehicle (SAV) din lume. Cea de-a treia generaţie se prezintă cu un design distinctiv şi optimizat din punct de vedere aerodinamic, cu o masă redusă cu până la 90 de kilograme în funcţie de echipare, precum şi cu o multitudine de inovaţii BMW ConnectedDrive. Noul BMW X5 este mai luxos şi mai versatil ca niciodată şi impresionează prin performanţele îmbunătăţite şi consumul mai mic.

BMW Concept X4: noul capitol în istoria Sports Activity Coupé.

Încă o dată, BMW îşi dovedeşte puterea inovatoare prin crearea unui nou segment de automobile. BMW Concept X4 deschide noi orizonturi pentru extinderea viitoare a gamei BMW X. Conceptul combină aspectul robust al unui model BMW X cu aura emoţională şi sportivă ale unuia din coupé-urile mărcii – astfel aduce conceptul Sports Activity Coupé – iniţiat cu succes de BMW X6 – într-o nouă clasă. BMW Concept X4 se va bucura de propriul său caracter de produs. În consecinţă, conceptul urmează traseul deschis de BMW X5, BMW X3, BMW X1 şi BMW X6, care au avut rol de pionieri în segmentele respective şi continuă şi în prezent să impună standardele.

Share

Leave a Reply

nine + 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373