Stiri

Dupa Nissan, si Ford ameninta cu plecarea din UK

De 21 ianuarie 2014No Comments

Nu cu mult timp in urma, CEO-ul Nissan, Carlos Ghosn, a avertizat ca marca nipona va reconsidera investitiile din Anglia daca Marea Britanie va decide sa se retraga din UE. Cu alte cuvinte, Ghosn a spus ca Nissan isi va inchide fabricile din UK in aceste conditii.

Acum, gigantul american Ford, care desfasoara activitati de productie in Marea Britanie, spune acelasi lucru. Daca Albionul se retrage din UE, Ford isi va revizui activitatea in aceasta tara. Stephen Odell, CEO Ford Europe, a declarat ca daca britanicii vor parasi Uniune Europeana, efectul asupra pietei muncii si afacerilor din tara va fi catastrofal.

Nu poate avea sens, eu nu vreau sa amenint guvernul britanic, dar daca vor face asta, vor fi consecinte majore, ii sfatuiesc serios sa nu mearga in directia parasirii Uniunii Europene, a adaugat Odell. Daca UK renunta la UE, tara va fi confruntata cu blocajul economic, cu barierele impuse de o piata libera si nu va mai putea influenta politicile din interiorul organizatiei.

Pot sa le inteleg frustarile, dar nu e cazul sa-ti tai nasul pentru a-ti arata fata”, continua CEO-ul operatiunilor Ford din Europa.

Ford a inceput comercializarea de automobile in Marea Britanie din 1920. Desi a fost nevoita sa inchida fabrica din Southampton si sa o restructureze pe cea din Dagenham, operatiune care a dus la taierea unui numar de 1400 de slujbe, compania americana a ramas in Regatul Unit cu 15.000 de angajati si productia in sit-urile din Bridgend si Dagenham.

Share

Leave a Reply

2 × two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373