Stiri

Fisker Automotive se va vinde la licitatie

De 21 ianuarie 2014No Comments

Decizia a fost luata in urma unei oferte sosite in ultimul moment din partea chinezilor de la Wanxiang, cel mai mare furnizor de componente auto din China.

Licitatia va avea loc pe data de 12 februarie si va aduce fata in fata ultimul ofertant intrat in joc, Wanxiang, si grupul Hybrid Tech Holdings.

Fisker ar dori ca la licitatie sa participe si un al treilea ofertant, compania americana avand timp sa il gaseasca pana pe 7 februarie.

Hybrid Tech Holdings are sediul in Hong Kong si era pe cale sa achizitioneze Fisker, care se afla in faliment, cu pretul de 25 de milioane de dolari. Intrarea in scena a chinezilor a ridicat miza, Richard Li proprietarul Hybrid Tech Holdings, anuntand ca este dispus sa plateasca 55 milioane de dolari.

Wanxiang a cumparat, tot la licitatie, si furnizorul de baterii al lui Fisker, pe care acesta din urma il considera raspunzator pentru falimentul companiei, asadar americanii au incercat sa-i elimine pe chinezi din licitatie, insa judecatorul care se ocupa de caz nu a aprobat acest lucru, starnind un mic scandal.  

Share

Leave a Reply

nine − three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373