Motorsport

Formula 1: Ultima cursa din sezon va oferi puncte duble

De 10 decembrie 2013No Comments

Ideea lui Bernie Ecclestone de a schimba regulamentul de punctare a curselor de Formula 1, inspirata din sistemul grand slam-urilor din tenis, a prin contur odata cu noua prevedere regulamentara din Formula 1.

Totul a fost decis luni, in cadrul unei intalniri la Paris, unde o comisie F1 l-a mandat pe Jean Todt, presedintele FIA, sa aplice imediat noua prevedere regulamentara. FIA anunta printr-un comunicat remis presei ca pilotii si constructorii vor lua puncte duble in ultima cursa a sezonului de Formula 1, o decizie explicata prin dorinta de a mentine interesul participantilor pana in ultimul moment.

Miscarea este in mod evident un raspuns oferit sezonului 2013 si dominatiei plictisitoare pe care Red Bull si Vettel au avut-o. Ultima cursa din 2014 va fi la Abu Dhabi, circuit care va oferi astfel un punctaj cat legendarele Monaco si Spa la un loc. Presa internationala a reactionat dur la adresa acestei noi prevederi din regulament iar fanii Formulei 1 si-au manifestat mania pe diverse retele de socializare.

Cu acest sistem, soarta unor campioni mondiali la activ ar fi fost total schimbata. Spre exemplu, in 2008 Massa ar fi castigat titlul si nu Hamilton iar in 2012 Alonso l-ar fi batut pe Vettel.

Share

Leave a Reply

three + 17 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373