Special

Lamborghini Murcielago renaste in Iran

De 16 octombrie 2018No Comments

Lamborghini Murcielago a iesit din productie 2010, lucru care nu i-a impiedicat pe iranieni sa-l readuca la viata intr-o maniera bizara si intr-una dintre cele mai ciudate miscari de pe piata auto.

Fara nicio implicare din partea Lamborghini, o companie din Iran a dezvaluit in orasul Tabriz o replica a modelului Murcielago SV. Embargoul international impus Iranului, lipsa statului islamist de pe pietele comerciale mondiale si cultura locala au permis, fara pericolul unor repercursiuni privind incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, realizarea acestui proiect.

Massoud Moradi, seful proiectului, spune ca au inceput munca acum patru ani cu scopul de a readuce Murcielago in viata. Desi automobilul este o replica, iranienii sustin ca sasiul a fost construit folosind datele originale ale producatorului. Moradi recunoaste indirect faptul ca au copiat modelul si spune ca nici macar nu s-au mai preocupat sa faca testele si sa planifice dezvoltarea inginereasca deoarece au avut datele folosite de Lamborghini.  Mai mult, seful proiectului spune ca nu au facut niciun test de viteza, in lipsa unei infrastructuri adecvate.

Asumandu-si replica, proiectantii au avut insa acces la componente din fibra de carbon si alte materiale speciale, insa nu au folosit nicio piesa Lamborghini. Asta se poate observa cel mai bine la motor, unde au folosit un V6 de 3.8 litri produys de Hyundai. In mod cert, compania iraniana a reusit sa copieze perfect designul originalului si a recunoscut ca nu este un studiu de design ciudat, ci o idee de afacere. Producatorul vrea sa construiasca circa 50-100 de exemplare pentru a fi vandute pe piata interna.

Share

Leave a Reply

eight + 10 =