Blog

Mergeti pe jos

De 25 octombrie 2013No Comments

Sunt convins ca nu exista sofer in Bucresti care sa nu fi stat in trafic pana l-au lasat nervii. Momentul acela de disperare in care iti vine sa incui masina, acolo in mijlocul drumului unde ai ramas blocat, si sa pleci pe jos, se asemana foarte mult cu momentul cand iti doresti foarte tare sa gasesti o toaleta.

Desi nu cu mult timp imainte te-ai urcat in masina convins ca mersul pe jos “daubeaza grav sanatatii”, acum, cand stai in trafic cu volanu-n dinti si te uti urat la “colegul” de banda pentru ca el a mai inaintat cinci centimetri si tu nu, mersul pe jos a devenit brusc solutia salvatoare.

Intrebarea mea e: Dupa ce ati scapat din trafic, de cate ori ati incercat acesta “solutie salvatoare”, asa de curiozitate?

Mersul pe jos nu reflecta un statul social anume si nu are legatura cu faptul ca o persoana are masina sau nu. Am mai auzit replici de genul “De ce sa merg pe jos cand am masina?” Daca motivul este cel care iti lipseste, atunci o scurta cautare pe net te va lamuri la ce foloseste. De exemplu, sfatulmedicului.ro spune ca mersul pe jos ajuta la atenuarea simptomelor de depresie. Pare logic avand in vedere ca in cele mai multe cazuri cand nu mai faci fata, tot ce-ti doresti e sa pleci.

Defapt, nu plimbarea in sine e o problema ci despartirea de automobil. Acesta da dependenta, mai ales in randul femeilor si instinctiv, de fiecare dta cand iesi din casa te vei urca in masina. E o provocare sa te desparti de automobil, recunosc, dar se poate “trata”, iar mersul pe jos este o “doctorie” foarte buna.

O plimbare, chiar si de zece munute, te va tine departe de toate sursele de stres pe care le ai si iti va incarca bateriile, dar pentru asta e nevoie sa faci fata unei provocari si mai mari. Crezi ca poti sa te primbi zece minute fara sa iei cu tine telefonul mobil? Hmmm? Plimbare placuta!

Share

Leave a Reply

one × two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373