HighlightStiri

Porsche anunta ca viitorul model electric Taycan va avea peste 600 CP

De 30 iulie 2018No Comments

Pornit la drum ca un concept cu numele Mission E, primul Porsche electric din istorie va fi cunoscut in versiunea de serie sub numele de Taycan, unul cu care marca germana spera ca va face istorie.

Programat pentru 2019, Porsche Taycan a ramas un mister tehnologic pana astazi, cand marca germana a dat publicitatii cateva detalii interesante. Astfel, Porsche anunta ca Taycan va beneficia de doua motorare electrice, care vor lucra in sincron, unul pentru axul fata si unul pentru rotile din spate.

In regim combinat, cele doua propulsoare vor dezvolta mai mult de 600 cai putere. Cele doua motoare vor fi alimentate de o baterie litiu ion capabila asigure o autonomie de circa 500 km.

Bateria beneficiaza de o tehnologie de incarcare rapida, cu incarcatoare de 800 volti. Porsche sustine ca o baterie complet descarcata are nevoie de doar 15 minute de incarcare pentru a asigura o autonomie de 400 km. Viitorul model Porsche va putea accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3,5 secunde si va fi produs in 20 000 exemplare pe an, conform comunicatului de presa al marcii germane.

Share

Leave a Reply

nine − four =