Stiri

Proiect social MOL Romania: Sprijin pentru tinerii defavorizati care vor permis de conducere

De 27 noiembrie 2018No Comments

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 4-a editie a programului de responsabilitate sociala Permis pentru viitor, prin care ofera sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor obtinerii permisului de conducere de orice categorie. Persoanele vizate de acest program sunt tinerii cu posibilitati materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj în obtinerea unui loc de munca sau în mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu. Solicitarile de finantare pot fi depuse pana în 25 ianuarie 2019.

Sunt eligibili tinerii cu varste cuprinse între 17 si 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc sa obtina permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie).

Evenimentul de lansare a celei de-a patra editii a programului s-a desfasurat la Casa Copiii Strazii AKSZA din Cluj, unde au fost prezenti sapte tineri care la editiile precedente au beneficiat de sprijin financiar si au obtinut permis de conducere sau se pregatesc pentru examen.

„Permisul de conducere obtinut cu sprijinul material oferit prin acest program mi-a fost si îmi este de mare folos, fiind angajat la un atelier de service auto, unde nici nu-mi imaginez cum as putea lucra fara acest permis!” – a declarat Papp Norbert din Carei, unul dintre tinerii beneficiari ai editiei precedente.

În cadrul celor trei editii ale programului de pana acum, 48 de tineri au obtinut permis de conducere: 41 categoria B, 6 categoria C si un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilitati. Alti 41 de beneficiari sunt programati pentru sustinerea examenului sau se afla în diferite faze ale cursurilor scolii de soferi.

Share

Leave a Reply

15 + 15 =