Stiri

Saab a semnat un parteneriat cu chinezii de la Dongfeng

De 19 august 2015No Comments

SAAB-1

Constructorul suedez de automobile este acum la al doliea partener chinez, dupa ce actualul proprietar se confrunta cu dificultati financiare.

In 2012, National Electric Vehicle Sweden acizitiona pachetul majoritat la Saab si parea ca vom asista la o renastre spectaculoasa, insa grupul de investitii chinez nu a reusit decat sa prelungeasca agonia suedezilor pana in punctul in care se dicuta din nou de disparitia acestei marci.

Isa NEVS a reusit sa semneze un parteneriat cu compania de stat Dongfeng Corporation, prin care se urmareste dezvoltarea in special a masinilor ecologice, dar nu numai a acestora.

In prima faza, NEVS va asigura suportul necesar pentru ca automobilele produse de Dongfeng sa respecte normele de poluare si de securitate pentru pietele din Europa si America de Nord, primind in schimb sprijin pentru producerea unui automobil in serie, la uzina din Tianjin. In plus, cei doi vor sa achizitioneze inpreuna componente pentru autombile si sa puna la puct o retea conuma de distributie.

Saab este un constructor mic pentru Donfeng si volumele produse de acestia pentru piata chineza, asdar preluarea productiei nu va fi o problema, insa marca suedeza va fi vanduta initial doar pe plan local, urmand ca in Europa sa ajunga intr-un viitor speram nu foarte indepartat.

Share

Leave a Reply

five − three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373